Opleiding Basis Restorative Yoga
(deze opleiding wordt gegeven vanuit een Therapeutische, Holistische, Esoterische benadering)
Deze opleiding:Vol = vol (maximaal 8 deelnemers) dus bevestig jouw deelname en schrijf je nu in.
Erkend en geregistreerd door SYN. (25 uur). 
Kosten: per 4 weken € 250.00

Docent(en)
Lion Elverding

Toelichting

Restorative Yoga is een methodiek die zowel individueel als groepsgewijs toepasbaar is. Het is zowel voor particulieren als voor Yoga docenten in opleiding haalbaar. Het is gericht op achtzaamheid (bewuste aandacht) op lichaam, geest en ontspanning door o.a. meditatie, ademhaling, lichamelijke oefeningen en andere technieken. Het bevordert aantoonbaar lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen met psychische en/of lichamelijke klachten. Tevens is het een remedie tegen verkramping, verstarring, overspannenheid, slapeloosheid, en burn-out.

Restorative yoga voedt je in het vermogen van aandacht. Je leert jezelf te identificeren: waar houd je spanning vast en hoe kun je het bewust weer loslaten. Je (her)ontdekt ruimte van waaruit je weer keuzes kunt maken. Door de opbouwende houdingen kom je weer in harmonie met je natuurlijke lichamelijke ritmes. Leven aan de hand van deze ritmes is de sleutel naar goede gezondheid.

Methode

De training is gebaseerd op jarenlange zelfstudie. Dat betekent dat er een relatie wordt gelegd met de klassieke yoga. Deze methode, ontwikkeld door Yoga Meester Lion Elverding, is erkend (geaccrediteerd) door de vereniging Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN) en de International Yoga Federation (IYF) m.b.t. het aantal uren en inhoud.

1: Een stille, rustige omgeving (zonder muziek, omdat stilte en rust heilzaam zijn voor een overprikkeld brein).
2: Een focuspunt (meestentijds op de adem/lichaamsgewaarwordingen, zodat de mind kan verstillen).
3: Een passieve innerlijke houding ten aanzien van afleidende gedachten (vriendelijk en zonder oordeel steeds weer terugkeren naar je focuspunt d.m.v. verbale instructies van de docent).
4: Een comfortabele liggende houding aannemen, met gesloten ogen.
5. Alle spieren van top tot teen diep te leren ontspannen en ze ontspannen te houden. Onder de huid in de bewegingsspieren naar de diepere lagen, de houdingsspieren toe. En zelf verder: op energetisch en esoterisch niveau. (het verleden in  te gaan).
6: Het lichaam wordt tijdens de liggende asana zodaning ondersteund door o.a. kussens en dekens, dat je je als het ware kan overgeven aan de rust, aan het vertrouwen dat je gesteund wordt, aan de zwaartekracht. Hierdoor kan het lichaamsgewicht helemaal worden toegelaten zonder nog ergens spierspanning vast te hoeven houden.

De yogales bestaat uit

Alle bovengenoemde 6 componenten maken deel uit van een Restorative Yogales. De ontspanningsrespons die hieruit voortvloeit, zorgt voor een lagere hartslag, metabolisme, ademritme en bloeddruk. Het tegenovergestelde effect van een stressreactie.
De Relaxation Response is bewezen effectief te zijn in het behandelen van: Fysieke en mentale klachten, hoge/lage bloeddruk, hoofdpijn, hartritmestoornissen, PMS, angsten en milde depressie etc. Dit ontstaat uit het activeren van het parasympatische zenuwstelsel.
Restorative Yoga brengt niet alleen ontspanning teweeg, uiteraard zijn er ook nog de voordelen die de asana’s in iedere vorm van yoga geven, waaronder souplesse en vitaliteit.
Naast fysieke voordelen brengt Restorative Yoga een bewustwordingsproces op gang van de lichaam-geest connectie. Het helpt jou zelf in het opruimen van vervuilt Karma (dingen uit het verleden) op te ruimen. Dit bevordert zelfkennis en mindfulness, wat leidt tot betere levenskeuzes en meer geluksgevoelens. Het stimuleert geduld, compassie en overgave.
Terwijl we in ons soms jachtige leven maar doorgaan, biedt Restorative Yoga je de mogelijkeheid te vertragen, jezelf zorgzame aandacht te geven en werkelijk tot jezelf te komen.

Opleiding tot trainer of voor eigen ontwikkeling.

In 4 wekelijkse lessen leer je onder leiding van Groot Meester Docent Lion Elverding, professionele vaardigheden aan om als leerling docent yogagroepen kwalitatief te begeleiden om geestelijke en lichamelijke klachten onder ogen te zien, deze te accepteren en in de toekomst te leren voorkomen.

Tijdens de opleiding worden lichamelijke (zachte) therapeutische oefeningen, reinigingsoefeningen, ademhalings- en ontspanningstechnieken en meditatievormen beoefend.

De opleiding bestaat uit drie delen die tijdens iedere les van 2 uur steeds aan de orde komen, zowel praktisch als theoretisch:
  • Meditatie en ontspanningstechnieken
  • Educatieve vaardigheden
  • Subtiele anatomie, geneeskunde en psychologie

Locatie

De opleiding wordt gehouden vanaf: Zaterdagmiddag van 13.30 – 15.30 in het opleidingscentrum van Raja Yoga Almere, Wollegrasweg 33 te Almere.

Lesdatums: 2/9/16/23 april 2022


 
 
 

Start

De volgende datums nog niet bekend

Copyright © - Raja Yoga Almere, Alle rechten voorbehouden.