2 jarige Raja Yoga Docenten Opleiding (incl Basis opleiding)

Erkend en geregistreerd door de Internationale Yoga Federation en SYN. (250 uur). 

Dinsdagavond van 19.30 tot 22.30 uur start 24 aug 2021

(maximaal 8 deelnemers) dus bevestig jouw deelname en schrijf je nu in.

Kosten: per leerjaar € 950.00 in 10 mnd te betalen.

Begin bij de basis

Raja Yoga Almere biedt een goed gefundeerde basis van de houdingen vanuit de Raja yoga en filosofie van de Sutra’s van Patanjali, waarop je verder kunt bouwen en verdiepen. De verdieping begint bij jezelf, bekend worden met je eigen lichaam betekent ook dat je het lichaam van een ander makkelijker kan lezen en doorgronden. Ieder lichaam is waardevol en uniek en vraagt om de juiste aanpassingen in een les.

Persoonlijke ontwikkeling 

Wat we erg belangrijk vinden en je graag bij begeleiden is jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij geloven erin dat iedereen iets unieks te bieden heeft aan een ander en we willen graag bij jou eruit halen wat dat is. Wie ben jij, waar sta je voor en wat maakt het dat mensen juist bij jou lessen willen komen volgen.
De opleiding doe je ten eerste voor jezelf en je eigen ontwikkeling en daarna kun je zelf bepalen of je dit ook over wilt dragen als docent. 

Wat heb ik nodig om een goede docent te worden

Nieuwsgierig zijn naar yoga en naar de ontwikkeling van jezelf, durf de uitdaging aan te gaan op zowel het fysieke, mentale, emotionele en spirituele pad. Door jezelf te ontwikkelen kun je een ander laten groeien!  (jij rond pas bij 500 uur, na 4 jaar je volledige opleiding af, dan pas mag jij je officieel Yoga Docent noemen). Maar je kan natuurlijk ook voor de Basis opleiding of 200 uur opleiding kiezen.

Het doel

Het doel hiervan is dat je op een creatieve, inspirerende en speelse manier je lessen kunt verzorgen en je leerlingen verbaal en non-verbaal kunt ondersteunen in het herkennen en ontwikkelen van hun eigen potentieel. Voor ons een van de belangrijkste elementen die een goede yogadocent kenmerkt. 

In de Docentenopleiding geef je

* In het 2de leerjaar geef je zelfstandig 90 min les.

Stagelopen

Een les uit de docentenopleiding bestaat uit 

 • Meditatie, Kriyas en Fysieke houdingen beoefenen (Asana’s) opklimmend in moeilijkheidsgraad. 
 • Energiebeheersingsoefening (Pranayama) en Energiezegel (Mudra). 
 • Yama's en Niyamas, Chakraleer, Koshas, Concentratie (Dharana), meditatie (Dhyana) of een contemplatie oefening (Samadhi). 
 • Korte theepauze met direct aansluitend 
 • Een lezing over een theoretisch onderwerp met praktische voorbeelden en discussie mogelijkheid. 

De inhoud van de training.

De onderwerpen van de lessen omvatten na een korte herhaling en verdieping van de onderwerpen van de basis opleiding:  Grof lichaam (Sthula Sharira) en aspecten: – Voedsel omhulsel (Annamaya Kosha) – Vitaal omhulsel (Pranamaya Kosha) en delen: geluid (Akasha), lucht (Vayu), vuur (Tejas), water (Jala),aarde (Prithivi)
Vitale energie (Prana). Soorten energie: subtiele energie (Sukshma Prana), geluid energie (Vhyana Prana), lucht energie (Udana Prana), vuur energie (Prana), water energie (Samana Prana) lichaam (Shuksma Sharira) en aspecten :

 • Mentaal omhulsel (Manomaya Kosha). 
 • Astraal omhulsel (Vijnana Maya Kosha). 
 • Innerlijk orgaan en delen: – Verstand (Manas) – lntellect (Buddhi) – Ego (Ahamkara) – Geheugen (Citta). 
 • Energiewervelingen (Vritti’s) – Soorten energiewervelingen 
 • Oorzakelijk lichaam (Karana Sharira) en aspecten: – Zaligheid omhulsel (Ananda Maya Kosha) – Gouden omhulsel (Hiranyamaya Kosha). 
 • Controle over de grove elementen (Bhutas) 
 • Controle over de subtiele elementen (Tanmatra’s) 
 • Controle over zintuigen (Jnanendriya’s) Controle over motoriek (Karmendriya’s) 
 • Realisatie van het Zelf (Atman) 
 • Realisatie van de indrukken (Samskara’s) 
 • Realisatie van het onderscheidingsvermogen (Viveka Khyati) 

Leerboeken

 • 1ste leerjaar: Yoga Dipika (licht op Yoga B.K.S. Iyengar ISBN 9789063500283 
 • 2de leerjaar: De Yoga Sutra’s van Pantajali I.K.Tamni ISBN 90-6175-075-X
 • Tussentijds instromen is mogelijk.

Grootte van de groep

Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk dus we werken met een maximaal aantal van 8 personen. We beschikken tijdens de opleiding over een heerlijk ruime en matjes, kleedjes kussens zijn aanwezig.  Kun je niet wachten om jouw plekje te reserveren. Je kunt je aanmelden door naar onderstaande email adres een e-mail te sturen met al je naam, adres en 06 nummer. Aansluitend hierop ontvang je van ons een aanbetalingsfactuur, als deze voldaan is, is je inschrijving definitief. Als er nog vragen zijn kan je een mail te sturen naar Groot Meester Docent Lion Elverding:  info@raja-yoga-almere.nl

Copyright © - Raja Yoga Almere, Alle rechten voorbehouden.