LION ELVERDING
Raja Groot Meester Docent
(YogaBrahmaCharya)

Sinds jonge leeftijd liep ik rond met de vraag: 'wie ben ik' Is wie ik ben een mengeling van gedachten, overtuigingen, gevoelens, wat ik doe en heb geleerd, of is er meer. Wie ben ik in essentie. Deze vraag heeft me altijd bezig gehouden en geleid naar het pad van Raja Yoga en Meditatie, vanuit de Klassieke Authentieke Leerschool.

Veel verschillende yogastijlen, meditatievormen en therapieën heb ik mogen ontdekken en beoefenen de afgelopen 18 jaar. Door de bijzondere docenten op mijn pad werd iedere keer weer een stukje van de sluier opgelicht. Duidelijk werd dat al die aspecten in mijn leven waar ik me mee associeerde, die ik dacht te zijn, continu aan verandering onderhevig waren en dus mijn ik-beeld een zeer onstabiel en onzeker karakter gaven.
Volgens spirituele leraren is het mogelijk wakker te worden uit de droomstaat van identificatie met dat wankele zelfbeeld, oftewel ego. De ideeën en illusies omtrent wie we denken te zijn te doorzien en te realiseren wie of wat we daadwerkelijk zijn. Soms word dit aangeduid met termen als Bewustzijn, stille aanwezigheid, het Absolute, spirit of het grote Mysterie.

Deze woorden verwijzen naar dat wat woordeloos en tijdloos aanwezig is. Mijn fascinatie en nieuwsgierigheid brachten me destijds bij de Advaita of non-duale overdracht van onder Swami Rama, Swami Sivanadana, Swami Satchidanada en Swami Veda Bharata, Swami Ritavan Bharati
Wanneer het zoeken tot rust komt, is datgene wat overblijft een tijdloze vredige Stilte die als het ware overstroomt van vreugde, tevredenheid en dankbaarheid voor het bestaan zelf.
 
                                        Mijn Specialiteiten                                       
Raja Yoga, Restoratieve Yoga, Raja Mindfulness Yoga, Raja Basis Docenten opleiding, 2 jarige Raja Docenten opleiding, 4 jarige Raja Docenten opleiding, 3 jarige Raja Meester opleiding en de 4 weekse Basis Restorative opleiding.

 “Ik draag zoveel mogelijk van mijn kennis en ervaring over aan mijn studenten. Elke les is een helende reis naar jezelf! Soms plezierig, soms licht en luchtig, dan weer serieus en uitdagend. Het is mijn missie om mensen te helpen hun natuurlijke balans en evenwicht te herstellen. 

 
 

Email: of

Copyright © - Raja Yoga Almere, Alle rechten voorbehouden.